BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, January 24, 2010

WAJAH-WAJAH SEORANG DOKTOR GIGI..????..DUIT OH DUIT..

........
aku penah la dengar orang kater kan...
kiter bleh tgk orang n jangka die bleh jadi aper kan...
yer ker...
aku still xleh cayer mnde2 ngarut tu ....
tapi a part from that...aku nk tau gak la kan..muker aku ni ok ker nak jadi seorang
doktor gigi yang berjaya..
hahahaah..tambah yang berjaya lagi....
kadang-kadang mimpi di siang hari ni pn ok gak kan...
yer la...
ramai jer orang yang berjaya bermula dari impian dorang sejak dari kecil...
aku lak nk jadi doktor gigi yang orang kenal serata dunia...
hahahahahahah....
tinggi tu hasrat aku...




rajin nyer kawan kawan aku ni..tgh tgk per ...???
parasite ker...???
ni la gambar lam lab zoology...
sempat aku ambik di kala ku bosan..hahahahah...



ramai orang tanya kan..asal la nk jadi doktor gigi...
bagi aku senang jer jawapan nya....
aku nk duit....
duit @ money.....
sebab per...????

pertama:aku leh tolong parentz ak n kuarga
kedua : aku leh kawin n sara anak2
ketiga : ngan duit bleh la bkak klinik sndiri
keempat : nak tlong orang ramai ( jawapan kebanyakan org)
......


aku xnak la hipkrit kan...
sikit2 biler tanya asal nk jadi doktor....
"saya nak jd doktor kerana saya nak tolong orang yang x berupaya.."
ayat skema ni la yang ramai orang jawab....
ayat during interview ..
hahahahahahh...
tapi aku berpijak atas bumi nyata k...
thats why aku cakap aku nak duit...
malas la nak hipokrit kan..
lain la sesi interview ngan pihak penaja kan....
and what so ever....
saper2 yang nk taja ko kan....
(penaja yang legal jer k..)


aku bukan lah cakap....
duit segala galanya....
tapi segala galanya adalah duit..btul kan...????

setuju....????
sampai kasih sayang sekarang ni pn bleh di beli ngan duit...
ish ish ish...
yer la kan...
aku bukan aper..penah gak terpikir...ader orang cakap...duit bukan segala galanya..
and bla bla....
tapi biler dipikirkan balik...
lau xder duit....
x kemana nyer...
i mean sekarang ni kan ekonomi tgh gler..
semua naik....barang tu naik..barang ni naik....
so duit jer la penyelesaiaan nyer...
ader ker love bleh beli beras sekampit..
or gula sekilo..
x pun daging kat tesco sekilo...
hahahahahah..impossible...


and maybe kasih sayang sikit-sikit yang bleh buat kiter bahagia....
tapi this it what i think la kan..
pendapat jer...
duit is everything....
tapi jgn la lupe lak..
lau ader banyk duit....
ingat-ingat la orang kat sekeliling....
jangan la pelahap sorang2 jer....
biler ader duit lebih tu..
mula la x ingat dunia...
tu nak beli ngan duit..ni nak beli ngan duit...
orang pn nak beli ngan duit..
(aper ko ingat manusia ni ayam goreng pasar malam ker...3 seringgit..)


hakikatnyer...
semuanya duit la sekarang ni....
situ duit..sana duit...mana mana pn duit...


p/s:teringat lak ceriter hndustan umah besar - besar....
kawin gempak-gempak...
hakikatnyer brape ramai rakyat dorang merempat..aishhhh...
cter pnyer pasal..semua nmpak ok...
duit oh duit...

8 comments:

rubbi said...

ha ha ha....iya lah secara biayanyakan mahal

cadbury_LovEr n_n said...

huhu..bgus2..dentist 2 cite2 aku.......tp x jd dh la...

Anonymous said...

sedih btul ayat ayat kat blog ni...............ada duit bnyak nanti jgn lupa kasi kat ku tiap2 minggu...jangan lupa jasa aku bnyak tau....

Anonymous said...

teka la sape aku.......

Anonymous said...

rambut ada ekor kat blakang 2 x sesuai jadi doktor.....doktor ada imej bersih.......x de ekor2 tu.......

Anonymous said...

nampak mcm wat jual beras kat tesco ada la....hahaaaaa

Anonymous said...

bakpo gambar aku x dok dlam blog ni...mana aci........x kenang budi...........

tarabas said...

dh saper ni...bnyk nye la komen..cbe bg tau nme tuan hamba..lagi elok rasanya...bru la aku post gmbar ko lam blog n...